Dacă relația ta s-a bazat întotdeauna pe comunicare și transparență, felicitări! Ești unul dintre norocoșii parteneri ai unei relații sănătoase.
Totuși, sunt foarte multe cupluri care nu au discuția despre organizarea financiară înainte de căsătorie. Poate din neglijență, poate că sunt prea îndrăgostiți sau poate pur și simplu nu își dau seama cât este de necesară.
Vestea bună este că și după căsătorie poți discuta cu partenerul pentru a stabili împreună un mod eficient de administrare a bugetului familiei. Uite câteva sfaturi pe care să le puneți în aplicare împreună:
Cum ai citit și mai sus, comunicarea este baza. Comunicați-vă nevoile, vorbiți despre preferințe, obiceiuri, puncte slabe sau puncte tari. Asta vă va fi de folos să vă înțelegeți reciproc și să vă ajutați unul pe celălalt în gestionarea finanțelor familiei.
Știm că v-am mai spus, dar credem că este unul dintre cele mai importante aspecte în viața oricui. Dacă veți avea obiective concrete, veți ști încă de la început în ce direcție mergeți. Multe cupluri se trezesc peste ani de zile și își dau seama că au avut dintotdeauna obiective atât de diferite, încât acest aspect a stat în calea organizării lor, inclusiv pe plan financiar.
Poate vă întrebați de ce nu am spus „în mod egal”? Să presupunem că un partener câștigă mulți bani, fie are un venit mai mare, fie se bucură de un venit pasiv iar celălalt are un venit mai mic. Evident că dacă am împărți în mod egal responsabilitatea, cel din urmă ar fi depășit. Astfel că, dacă relația este bazată pe iubire sinceră, responsabilitatea, inclusiv cea financiară, va fi împărțită în mod echitabil și astfel vă veți putea bucura împreună de rezultate.
La aceste 3 principii puteți aplica orice altă regulă care vă ajută, fie ea primită de la părinți sau stabilită de către voi. Cel mai important este să găsiți o cale de mijloc prin care niciunul dintre voi să nu simtă un efort prea mare în gestionarea bugetului familiei. Astfel, veți salva momente pe care să le petreceți mai frumos împreună.