scoala de bani - bcr

Căutăm Școala
Banilor Bine Crescuți

BCR organizează anual concursul de desene „Școala banilor bine-crescuti” în care invităm școlile din România să se înscrie pentru a câștiga premiile puse în joc. Concursul vine în completarea celor două volume ale cărții de povești „Școala banilor bine-crescuți”, scrisă de Cristina Andone.

desene

Înscrie-te la ediția 2023 a concursului

Ajuns deja la a 4-a ediție, concursul “Scoala Banilor Bine Crescuți” caută din nou elevi talentați din școlile din toată țara. Concursul se va derula în perioada 13 noiembrie – 21 decembrie, la el pot participa toate școlile din România și pot înscrie desenele elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

misiunea-noastra-bcr

Prima etapă (13 noiembrie – 10 decembrie, ora 24:00)

Toate școlile din România pot înscrie desenele elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani. Fiecare școală poate înscrie un număr maximum de 12 lucrări în competiție. Școlile pot trimite mai puțin de 12 lucrări, însă nu mai multe. Nu vor fi acceptate mai multe înregistrări în concurs din partea aceleiași școli. Lucrările care vor fi înscrise în competiție trebuie să abordeze una din cele trei teme:
- Economisesc pentru visul meu
- La ce ne ajută banii?
- Avem grijă de resursele mediului înconjurător
Cele 12 lucrări ale elevilor care reprezintă unitatea de învățământ în competiție trebuie trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compoziţională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc.
Lucrarea originală va fi fotografia și încărcată direct, in sectiunea dedicata, pe website-ul scoaladebani.ro
Lucrările originale vor fi păstrate de participanți pentru că, în eventualitatea în care se numără printre câștigători, ele vor fi expuse într-un sediu BCR apropiat de școala câștigătoare.
Se recomandă școlilor ca cele 12 lucrări să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani) pentru a putea fi evaluate corespunzător și a evita situații în care una dintre școli depune desene ale unor copii de 6 ani, iar alta ale unor copii de 11 ani.
În perioada 10 decembrie – 13 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție și vor fi alese cele 10 școli finaliste.

Etapa a doua (Finala)

Desenele școlilor finaliste vor fi publicate pe pagina de Facebook Școala banilor bine-crescuți și vor putea fi votate, printr-un like, în perioada 13 decembrie - 21 decembrie, ora 18:00. Școala care va avea cele mai multe like-uri în data de 21 decembrie, ora 18:00 va câștiga titlul de Școala banilor bine-crescuți.

Voturile (like-urile) care se dau fotografiilor cu desene dupa data de 21 decembrie, ora 18:00, nu vor fi luate in considerare si nici nu se va prelungi perioada de votare in cadrul concursului.

misiunea-noastra-bcr
misiunea-noastra-bcr

Premii

Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți Școala banilor bine-crescuți per școală și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.
Școala câștigătoare va primi titulatura “Școala banilor bine-crescuți” și următoarele premii: câte o carte Școala banilor bine-crescuți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți Școala banilor bine-crescuți pentru biblioteca școlii, crearea unui “colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pentru cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți).

Pași pentru înscrierea în competiție:

1. Un reprezentant al școlii (cadru didactic, director, bibliotecar etc) își face un cont pe platformă, fie cu email și parolă, fie direct cu Facebook, aici:

2. Intră în cont folosind userul și parola cu care și-a făcut cont sau direct cu Facebook:

3. Completează formularul din pagina de concurs în toate câmpurile (nume și prenume, nume școală, telefon, email, oraș, județ). Încarcă în câmpul destinat pentru upload, fișierul/fișierele cu fotografia/fotografiile pe care vrei să le înscrii în concurs.

4. În câmpul destinat pentru upload, încarcă fișierele, care să nu depășească dimensiunea de 10 MB, cu fotografia/fotografiile desenelor înscrise în concurs.

5. Primesc un email automat de confirmare că înregistrarea în competiție a fost realizată. În cazul în care lipsesc alte aspecte importante, un reprezentant al echipei Scolii de Bani va contacta reprezentantul unității de învățământ care vă face înregistrarea.

Pentru orice întrebare legată de concurs, o puteți contacta pe colega noastră Alexandra Nicolae, la adresa contact@scoaladebani.ro.
Puteți consulta regulamentul concursului aici.

AcasăCursuriBugetProfil